Welkom !

d237f767f154c6da8d920dfd8ebc5d4e

Welkom bij Wolvega’s Eerste Schaakgenootschap (WES) !!

Wolvega’s Eerste Schaakgenootschap is opgericht in 1940. De club bestaat uit een seniorenafdeling. Het aantal leden bedraagt momenteel circa 10. WES is lid van de Friese schaakbond en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Externe competities

WES neemt met twee teams deel aan de competitie van de Friese Schaakbond. Tevens maakt een aantal leden deel uit van drie achttallen die onder de naam T.A.L. (Tjonger Aa Linde) in de KNSB-competitie meedoen. De schaakclubs uit Heerenveen, Steenwijk en Wolvega hebben het initiatief genomen om deze combinatieteams af te vaardigen. Op deze manier zal de regio Heerenveen-Weststellingwerf-Steenwijkerland op landelijk niveau actief kunnen zijn. De thuiswedstrijden, die op zaterdagmiddagen worden gespeeld, worden gehouden in Ons Dorpshuis te Onna, waar ook Schaakclub Steenwijk op de dinsdagavonden speelt.

Interne competitie

Op de club(donderdag)avonden spelen de leden van de schaakvereniging een onderlinge (interne) competitie. Hierin wordt bepaald wie zich over een heel seizoen de beste schaker van de vereniging mag noemen en zijn enkele andere prijzen en titels te verdelen.

Het clubseizoen loopt normaliter van begin september tot eind april, met een uitloop in mei en duurt dus zo’n 9 maanden.

Locatie:

168f78e5-675b-407f-af62-7ecd728ace3e

Restaurant Bruisss
Steenwijkerweg 52,
8471 LC Wolvega

De lokatie vindt u hier.

 

Punten:
1 voor winst, 1/2 voor remise, 0 voor verlies.

Niet afmelden leidt tot reglementaire nederlaag en voor tegenstander tot een overwinning.

Afmelden kan tot woensdags 19.00 uur.

bij Rick Kompaan rkompaan apestaartje gmail.com>