Even voorstellen: Jacob Spijkerman

Sinds half oktober mogen we regelmatig het nieuwe senior lid Jacob Spijkerman begroeten. Met zijn 22 jaar zorgt hij voor een flinke verjonging van ons ledenbestand!

Jacob heeft na zijn middelbare school, Lauwers College in zijn woonplaats Kollum, een opleiding tot procesoperator gevolgd aan het Nordwin College in Leeuwarden. Niet iedereen zal meteen een beeld hebben bij dit beroep. Simpel gezegd, de operator is de mens achter de machine. Vaak in volcontinudienst bij computergestuurde machines. Je controleert, stuurt bij en grijpt in wanneer dat nodig is. Kleine reparaties voer je zelf uit, maar groot onderhoud is voor de onderhoudsploeg. Het jaren werken in een fabriek is niet direct de ambitie van Jacob. Daarom is hij momenteel werkzaam als magazijnmedebediende.

Jacob heeft verschillende hobby’s. Zo is hij bezig met modelbouw, fotografie en het verzamelen van lp’s van allerlei genres.

Tijdens zijn opleiding heeft hij zichzelf schaken geleerd, een echte autodidact dus. In tussenuren, die ruim aanwezig waren, om de tijd wat te doden en later op internet om meer ervaring op te doen. Sinds half oktober bij ons op de club, hopelijk heel lang met veel plezier!

 

 
Jacob (links) in actie tegen Siep Postma