DTK 3 ontloopt degradatie

Na het debacle tegen de Donger moest er in de laatste ronde van de FSB competitie resultaat geboekt worden. Samen met Schaakwoude 4 stond DTK 3 onderaan en in een onderling duel zou de beslissing vallen. Beide teams hadden 2 wedstrijdpunten maar DTK had wel een bordpuntje meer.
Daardoor was een gelijk spel ( 2-2) voldoende en het begin was goed. René Wijnstra was de eerste, die het volle punt binnen wist te halen, helaas heb ik van het verloop van die partij niet veel mee gekregen. (Red: René stond gedrukt, maar zijn tegenstander vercombineerde zich waardoor René een kwaliteit won. In een poging er nog wat van te maken liet wit zelfs mat achter de paaltjes toe.) Een rondje langs de overige borden voorspelde echter weinig goeds, aan bord 1 had Jan Bergmans het erg moeilijk en na materiaal verlies meest hij de eer aan zijn tegenstander laten.
Aan bord 4 stond ook Aiso Lycklama er niet best voor. Gelukkig had ondergetekende aan bord 2 een prima stelling opgebouwd met een aanval op de zwarte koningsstelling. Met materiaalwinst ( een kwaliteit en een pion voor) was het uiteindelijk na afruil van de dames niet moeilijk meer om de winst binnen te halen. Inmiddels had Aiso door een fout van de tegenstander een paar pionnen terug gewonnen en leek het remise te worden. helaas maakte hij daarna nog een fout, verloor een pion en moest de winst aan zijn tegenstander laten.
Eindstand 2-2, genoeg om aan degradatie te ontsnappen.