Jeroen prolongeert rapidtitel

Voorafgaand aan de laatste rapidavond was duidelijk dat de strijd om de 1e plaats zou gaan tussen Derk en Jeroen, het verschil was bij aanvang 1 winstpunt in voordeel van laatstgenoemde. Uiteindelijk werd het (helaas voor de toeschouwers) niet heel spannend.

Het was de nummer 3 op de ranglijst, Jan van Paassen (toen hij een paar maanden bij de vereniging was, gaf hij aan niet zo'n fan te zijn van snelle speeltempo's, maar hij lijkt het rapidschaak zich aardig meester te maken) die roet in het eten gooide. Jeroen won vrij regelmatig van Jan in ronde 16, en de daaropvolgende ronde was de partij Jan tegen Derk. In deze partij vercombineerde Derk zich en ging hij vervolgens aan het aanvalsgeweld van Jan ten onder.

Hiermee was de voorsprong van Jeroen uitgebreid naar 2 punten, en dit gaf hij niet meer uit handen. Wel had hij nog de nodige moeite met de jeugdspelers die meededen - in ronde 19 wist hij Arjan de Vries uit Briltil pas in het verre eindspel te verschalken, en in de laatste ronde verloor hij zelfs van Sven Broersma. Door een paar akelige tussenzetten van Sven zag Jeroen zich genoodzaakt de kwaliteit te offeren. Jeroen kreeg nog wel aardige compensatie, maar zag even later een simpel trucje over het hoofd waardoor het eindspel direct verloren was voor hem. Helaas geen ongeslagen status voor de rapidkampioen!

De eindstand is hier te vinden: http://de2kastelen.nl/index.php/rapid-competitie