De kaarten lijken geschud

Met twee (drie?) bridgende leden wordt het wel eens tijd voor een wat andere titel voor dit wekelijkse verslag. Hoewel, de maand april is historisch gezien de maand waarin de beslissingen vallen. Op deze manier doet dit schaakverslag toch recht aan de titel.

Al eerder werden de definitieve plaatsen van DTK 1,2 en 3 bekend. Voor de één een beetje teleurstellend, voor de ander verwacht of meevallend? Afgelopen vrijdag speelde het dorpenteam zijn laatste wedstrijd en kwam daardoor definitief op de 2e plaats. Netjes achter het sterke Garijp.

In de interne competitie lijken alle beslissingen ook gevallen. Jeroen werd ongenaakbaar kampioen, 11 uit 11! Een felicitatie waard!

Om een beetje in het spoor te blijven speelde Derk veel wedstrijden. Een mindere periode met maar liefst 3 nederlagen en een remise wierpen hem ver terug. Hij lijkt de draad weer een beetje op te pakken en speelde in de 27e ronde een scherpe partij tegen Machiel, die een loper offerde voor de aanval. Derk moest eerst zijn koning in veiligheid brengen en daarna de dreigende vrijpion in het centrum blokkeren. Dit kostte veel bedenktijd en Derk keek al zorgelijk naar de klok en naar de lastige stukken op de koningsvleugel. Hij zag kans om tegendreigingen te creëren met zijn actieve paard. Helaas greep Machiel mis en moest een kwaliteit offeren. Derk verzekerde zich hiermee van de tweede plaats.

Sven speelde tegen Jacob een vertrouwde Siciliaan. Vaak krijgt wit daarbij de nodige aanvalskansen. Nu was het echter de zwartspelende Sven die het initiatief naar zich toetrok. Jacob had zijn dame wat ver van zijn partner geparkeerd en zag plotseling zijn koningstelling veranderen in een rokende puinhoop. Toen Sven ook nog de 2e rij veroverde met zijn toren was het pleit snel beslecht. Hiermee completeert Sven het podium met een derde plaats.

De drie prijswinnaars (J) kopiëren hiermee de ranglijst van vorig jaar.

Jan Bergmans speelde tegen Lieuwe. Uw verslaggever heeft hier weinig van gezien maar hoorde op bepaald moment enkele verschrikte kreten uit hun hoek. Even later gevolgd door een triomfantelijk mat uit Jans mond.

Bartele, één van de bridgende leden, had een vrije ronde en heeft nu veruit de beste papieren voor het B-kampioenschap. De definitieve beslissing valt echter in de laatste ronde, omdat Wiebe nog op de loer ligt. Daarmee dus de voorspelde spannende afloop en zijn de kaarten nog niet geschud!