Geslaagde start van de rapid-competitie DTK

Op vrijdag 15 oktober startte de rapid-competitie van dit seizoen. Rapid is niet voor iedereen weggelegd met 10 minuten op de klok en een toeslag van 8 seconden per zet is het zoeken naar de juiste balans tussen snelheid, behoedzaamheid en risico nemen, of zelfs met bluf spelen. Vaak kunnen de “betere” spelers hier beter mee om gaan, maar een verrassing ligt altijd op de loer.

Vooraf was er enige reclame gemaakt en met 14 deelnemers overtroffen we de gemiddelde deelname van de afgelopen seizoenen ruimschoots. Dat een derde van de deelnemers ook nog jeugdige talenten waren is extra bemoedigend voor de toekomst. Niet iedereen koos ervoor om alle vijf ronden mee te spelen, maar dat is juist een groot voordeel van deze formule.

Jammer alleen dat de trein niet meewerkte, want nu was de competitieleider verlaat waardoor de eerste indelingen met de hand gemaakt moesten worden. Hoewel, dit gaf de aanwezigen wel de kans om even bij te kletsen met oude bekenden.

Tegen elf uur werden de laatste zetten gespeeld en konden we de balans opmaken. Jeroen had zich weer aan de kop van het klassement genesteld, maar met een remise en daardoor al net zoveel verliespunten als in het afgelopen seizoen. Pieter kwam vol ambitie naar deze jaargang en kon het net niet bolwerken in zijn partij tegen Jeroen, maar met 4 punten doet hij natuurlijk nog volop mee. In de subtop twee spelers, Derk en Arjan, met 3,5 punt. In hun onderlinge gevecht kwamen ze remise overeen na sterk wisselende kansen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde avond, met maar liefst vijf spelers die de Gronings Friese grens waren overgestoken. Op naar de volgende avond in deze cyclus.