Ronde 6: Wit begint en wint.

 Bovenstaande zegswijze wordt vaak door “witte” jeugdspelers gebruikt om hun tegenstander te imponeren wat natuurlijk meteen de tegenreactie uitlokt “wit begint en zwart wint”!

Op de herfstachtige 22 oktober waren de jeugdspelers niet aanwezig en ook uw vaste verslaggever en waarnemend jeugdleider niet. Stiekem denk ik dat geen van de zwartspelers zin had om het verslag van deze ronde te schrijven en daarom de eer lieten aan hun tegenstander. Mijn mailbox was vanmorgen niet overspoelt met verslagen en foto’s van kritieke stellingen dus moet ik het laten bij de uitslagen waarvan u het uwe mag vinden:

Siep – Bartele 1-0

René – Lieuwe 1-0

Jan B. – Jacob 1-0

Door dit korte verslag kan ik nog even uitweiden over de rapidavond van een week geleden. Een foutje of miscommunicatie? In ieder geval nu een correctie op de uitslagen. Pieter won van Sven en bezet daarom wel degelijk de 2e positie. Zie ook de correcte stand op de website. Daarnaast nog enkele opmerkelijke feiten t.a.v. vorig seizoen. Jeroen heeft als koploper toch al net zoveel verliespunten, Pieter heeft de score al geëvenaard, Derk heeft het zelfs al overtroffen, Albert speelt voor het eerst eens remise. Verder opmerkelijk dat er slechts drie remises waren en dat Arjen bij alle drie betrokken was en daarmee meteen ongeslagen was. Net als Jeroen en Siep. Laatstgenoemde speelde echter maar één partij door het gedoe met de trein. Elger was deze keer de jongste deelnemer en wist meteen te scoren. De beide Jannen kopieerden elkaars uitslagen en kwamen zelfs op dezelfde gemiddelde tegenstand en TPR. Het is ongebruikelijk dat er meerdere spelers op de hatelijke nul blijven staan, dit komt mede doordat er voor een bye (nog) geen punten werden toegekend.

Tenslotte werd het (gemiddeld) toch meer “wit begint en zwart wint”. Gelden dat soort regels dan meer voor senioren of juist meer voor rapid? Wie het weet mag het zeggen.