DTK vrij regelmatig langs Schaakwoude 2

Er leek niet veel spanning te staan op de wedstrijd Schaakwoude 2 - DTK van afgelopen donderdag 14 maart. De sfeer was erg gemoedelijk, misschien omdat twee DTKers - Bart en Sven - ook bij Schaakwoude actief zijn.

Toegegeven, waar DTK alleen nog om de 2e plaats speelt, maakt Schaakwoude 2 nog een realistische kans op degradatie.

In ieder geval leek de wedstrijd soepel te verlopen. Jeroen speelde aan bord 1 tegen Bauke Vroom. Bauke pakte een pion die vergiftigd bleek: via een penning ging een stuk verloren. Niet veel later gooide hij de handdoek in de ring. Vlak hierna nam Bart remise aan tegen Wopke Brandsma. Bart had de opening misschien iets teveel op auto-piloot gespeeld, waardoor Wopke een sterke, misschien wel winnende aanvalsstelling kreeg. Maar hij kon het niet laten om een strategisch remise-aanbod te plaatsen, ervanuitgaande dat Bart die wel zou weigeren. Bart had niet zoveel keuze!

Zo stond het rond 21:30 1,5-0,5 voor DTK. Niet veel later was de winst binnen. Pieter speelde tegen het jeugdtalent Christian Torensma. Pieter offerde zoals wel vaker een pion - objectief was het vast niet goed, maar hij kreeg er een open lijn voor en de vijandelijke dame kwam een beetje onhandig te staan. Zo onhandig, dat toen zwart even niet oplette Pieter de dame kon insluiten. Christian kreeg niet genoeg materiaal voor de dame en de partij duurde niet lang meer.

Hoe vlot de eerste drie partijen verliepen, hoe lang duurde de laatste partij! Sven speelde tegen Jan Torensma, de vader van Christian. Het spelverloop was langzaam en Sven vond niet de juiste manier om zijn stukken neer te zetten, waardoor hij op de damevleugel nogal in de knoei kwam. Via een kwaliteits'offer' leek hij nog aardig terug te komen, maar toen hij vervolgens een toren in liet staan was het direct uit. Om 23:30 konden we weer huiswaarts met een krappe overwinning.

DTK staat nu (tijdelijk) op een derde plek, met nog één wedstrijd op dinsdagavond 8 april (in Leeuwarden) tegen de nummer laatst Westergoo. Bij winst is er nog kans op de 2e plek.