DTK2 op winst

Afgelopen vrijdag moest DTK 2 aantreden tegen Sc. Leeuw. 3. Winst zou een welkome aangelegenheid zijn voor een goede positie op de ranglijst. Daar leek het in het verloop van de avond ook naar uit te zien.

Jan van Paassen won materiaal en de zwarte stelling begon te wankelen. Zijn tegenstander wachtte de bui niet af en gaf op zodat Jan een punt kon bijschrijven.

Melle had bepaald niet zijn avond. Een centrumpion sneuvelde met kwaliteitsverlies als gevolg. Hij gaf daarom maar gelijktijdig op.

Leffert had ruimte gecreeerd middels afruil op f6 waardoor de zwarte koningsstelling werd verzwakt. Na de loper op h6 te hebben gepositioneerd wilde zijn tegenstander het probleem oplossen met dameruil wat Leffert met dank aanvaarde want de volgende zet was een toren op de achterste lijn met mat als gevolg.

De langste partij was die van Bartele. De stelling bleef lange tijd in balans maar na het ruilen van de dames kwam het voordeel duidelijk bij Bartele te liggen. Zeker met een vrijpion op b2. Het toreneindspel was een kolfje naar zijn hand. Eindstand 3 - 1

De volgende en laatste wedstrijd is die tegen kampioenskandidaat Schaakwoude 3.