Competitie Reglement

Indeling partijen

Systeem Keizer. Eerste rangschikking op startrating. Voor jeugdspelers met een senior- en een jeugdrating geldt de seniorrating. Vaststelling startrating middels KNSB ratingviewer (lijst 1 september). Spelers zonder KNSB rating krijgen voorlopig een startrating van het gemiddelde van de startrating van seniorleden (lijst 1 september). Na 6 interne wedstrijden wordt de behaalde rating dan hun startrating en wordt gecorrigeerd wanneer er een eerste KNSB rating bekend is.

Nieuw: Het aantal ronden tussen het spelen tegen dezelfde speler wordt standaard ingesteld op het aantal seniorleden -1. Indien er geen paring gemaakt kan worden het aantal (partijen*2 -1) en mocht dit ook niet lukken het aantal ronden steeds met 1 te verlagen (theoretisch dus 0). Bij een oneven aantal wordt de bye bepaald door het indelingsprogramma. Bye wordt bepaald voor zwakste speler en daarna voorlopig op uitgesloten gezet, mits andere spelers nog geen bye hebben gehad.

Speeltijd tegen jeugdspeler (ook onderling) 45 minuten + 30 seconden per set.

Barrage

Indien na het spelen van de laatste ronde het puntenverschil tussen nummer 1 en 2 kleiner is dan 100 punten (50% van de weerstandpunten van de nummer 1), dan zal een barrage plaatsvinden. Plaats en datum zullen door beide spelers afgesproken worden. Plaats kan zowel bij een speler thuis of op een eerst volgende clubavond (zomercompetitie?). Uiterste speeldatums tot en met 2e week in de maand augustus. Bij gelijk eindigen vindt er een Armageddon plaats.

Noot

In principe vind ik, dat de afgesproken datums op de laatste speelavond of uiterlijk 2 weken  hierna vastgelegd en aan de wedstrijdleider doorgegeven moeten worden.

Compensatiepunten

Afwezig (zowel met of zonder bericht. Aanvang indeling 20:00 uur op een speelavond)

Standaard afwezig met bericht: 1/3 van eigen weerstandpunten.

Afwezig voor club

 Afwezig voor club: 1/2 van eigen weerstandpunten. Voor afwezig voor club gelden externe FSB club-en bekerwedstrijden, interne bekerwedstrijden of nevenactiviteiten voor de club op een speelavond.

Bye

 Standaard 3/3 van eigen weerstandpunten (voorwaarden bye zie indeling partijen).