Lid worden van de club?

Heeft u er wel eens aan gedacht om te gaan schaken bij een schaakclub? Wellicht twijfelt u of zo’n club wel iets voor u is of is er voor u meer nodig om de stap te gaan maken om bij een club te gaan schaken. Kom gerust eens langs op een vrijdagavond, of neem als u liever wilt eerst eens contact op met één van de bestuursleden van De Twee Kastelen, zodat die u verder kunnen informeren.

Onze schaakclub zou graag meer leden willen begroeten op de club en het zou jammer zijn als er potentiële schakers in de regio zouden zijn, die graag eens een bezoekje bij de schaakclub zouden willen doen of er lid van zouden willen worden, maar daar op de één of andere manier maar niet aan toe komen. Dat zou dan een gemiste kans zijn.

Elke vrijdagavond wordt er gespeeld in It Koartling te Buitenpost vanaf acht uur. Er wordt dan normaliter een partij gespeeld in de interne competitie tegen een ander lid van de club, maar soms komt ook een club uit de regio op bezoek, in de meeste gevallen een achttal, die het dan opneemt tegen een team van onze club. Zo’n externe wedstrijd vindt dan plaats naast de interne competitie. 

Verder vinden er andere evenementen plaats in de club. Zo is er het snelschaakevenement dat rond de kerst plaatsvindt en de rapid competitie. In de rapid competitie worden er op één avond vijf partijen gespeeld, waarbij iedere speler per partij een kwartier bedenktijd krijgt. Doorgaans kent een seizoen vier rapidavonden.

U kunt als u wilt vrijblijvend enkele avonden meespelen in de interne competitie zonder enige verdere verplichting en kijken of de club iets voor u is. Maar ook de gezellige snelschaakavond of de rapidavonden zijn voor u vrij om u voor op te geven en in mee te gaan spelen.

De sterkte van de spelers in de club varieert van de gewone huis, tuin en keuken schaker tot sterke amateur. Iedereen is van harte welkom! Kortom, wij zien uw komst dan ook graag tegemoet!