Enthousiaste start van de rapidcompetitie

Bij dalende temperaturen, gure winden en herfstbuien is het traditiegetrouw tijd om de rapid competitie te starten. Gezien de prachtige nazomer was dit pas op de laatste vrijdag van oktober. In de herfstvakantie dus, maar met een hoge deelname! Enkele leden hadden enkele bekenden opgepord en zo werd er op maar liefst 9 borden gestreden.

De titel zal pas in April worden vergeven maar de eerste punten tellen natuurlijk mee.

Dit jaar is er besloten om het tempo aan te passen. 10 minuten p.p.p.p. met een toeslag van 8 seconden per gespeelde zet. Tenminste als niet vergeten wordt om de klok in te drukken! Na 37 zetten heb je zelfs meer tijd dan in het oude temp: 15 min. Voor wie dit tempo een voordeel is moet de praktijk uitwijzen. Een eerste indruk is: “de speler die goed om kan gaan met tijdnood en met 8 seconden per zet nauwelijks in de problemen komt”. Het type Bosma zeg maar.

Dat het niet alleen om de tijd draait, bewijst de ranglijst na opmaak van de eerste vijf ronden. De top drie is een kopie van de eindstand interne competitie van vorig jaar. Met Jeroen op dreef, een 100 % score, een voorschot op prolongatie van zijn rapid titel? De tijd zal het leren.

De gastspelers nestelden zich allen in de subtop / middenmoot. Harjan Bruining op een mooie vierde plaats en 3.5 punt kan echt (nog) wel een potje schaken. Arjan de Vries, Jaap Braams en Eisse Medema haalden allen 2.5 punt, een prima 50 % score dus.  Arjan was de jongste deelnemer en kon prima uit de voeten in ons seniorenveld. Hij was, tot voor kort, lid van de club in Grijpskerk maar inmiddels uitgeweken naar Staunton.

De komende drie avonden zal moeten blijken of we een goed vervolg kunnen geven aan deze geslaagde start.