DTK-jeugd op dreef in Bolsward!

Op zaterdag 8 december reisden 4 DTK-jeugdspelers af naar Bolsward om mee te spelen met de Westergoo GP.


Melle Bosma en Siebren Bosma speelden beiden erg goed in de D poule. Toen ze in de 2e ronde tegen elkaar moesten werd het remise. In de patatpauze had ik het er al even over dat als ze allebei alles nog zouden winnen ze tegen elkaar moesten snelschaken. Dit kwam er niet van omdat Melle na de remise tegen Siebren 1 partij verloor en dus eindigde met 4.5 uit 6, hij werd hiermee 2e. Siebren wist de rest van zijn partijen wel allemaal te winnen en eindigde dus bovenaan de D poule met 5.5 uit 6!

In de B poule werd DTK vertegenwoordigd door Elger Kingma, Elger kreeg wel kansjes maar zette vaak wat te snel, in de B poule kun je je bovendien niet al te veel fouten meer permitteren. Elger haalde helaas 0 punten maar er had meer ingezeten!

Sven Broersma speelde voor DTK in de A poule. Op voorhand was hij de favoriet voor toernooiwinst (bijna 300 ratingpunten meer dan de nummer 2 van de ratinglijst) maar dit moest hij nog wel even waarmaken, bovendien zegt rating niet altijd alles op jeugdtoernooien. Dit lukte en hij won het toernooi met 5 uit 5. Al met al een geslaagde dag voor de DTK spelers.

A 2
Foto door schaakclub Westergoo