DTK succesvol in dorpencompetitie

Afgelopen donderdag werd de 4e ronde van de dorpencompetitie gespeeld in Twijzel. Het viertal van DTK mocht het deze keer opnemen tegen Tinke en Sette uit Twijzelerheide.

Er wordt een dubbele competitie gespeeld en het werd de 2e ontmoeting tussen de beide clubs, DTK had de vorige editie met 4-0 gewonnen maar het was op voorhand nog geen uitgemaakte zaak.

Aan bord 1 leek Jan van Paassen in grote moeilijkheden te raken maar zijn tegenstander leek niet echt geconcentreerd en begon fouten te maken, die door Jan vakkundig werden afgestraft. 1-0 voor DTK.

Aan bord 3 won Siep Postma de witte dame tegen een toren, hij speelde de partij rustig uit en wist ook de winst te pakken.

Van het 4e bord heb ik helaas niet veel meegekregen maar de manier waarop de tegenstander van Rick Weggen in het doosje deed, was veelzeggend 3-0 dus.

Tenslotte mijn eigen partij, waarin ik duidelijk een betere stelling had. Na afruil van wat stukken wist ik een pion te veroveren maar een onnauwkeurigheid bracht de stelling weer in evenwicht en werd er tot remise besloten. Eindstand 3,5- 0,5 voor DTK, die daarmee zelfs nog uitzicht heeft op de eindoverwinning.