Stappenkampioenschap 2022

Afgelopen zondag, 19 juni, werd het open Stappenkampioenschap van de NOSBO gespeeld. Met 60 deelnemers op vaderdag kun je echt wel spreken van een geslaagde deelname. De indeling bij dit toernooi wordt gedaan op basis van het hoogst behaalde stappendiploma.

Namens DTK speelden Ids en Hendrik mee in de categorie Stap 1. Voor beide jongens hun eerste toernooi. Spannend? Nee echt niet! Afgelopen weken een paar keer samen geoefend om ook het spelen met de klok onder de knie te krijgen om daarna onbevangen partijen te spelen.

Ids had halverwege het toernooi onverwachts een punt. “mag best voor de moeite”, later was deze toch weer verdwenen. Raar maar waar. In ronde 4 kon hij, tot zijn grote vreugde, een remise noteren.

Hendrik vloog uit de startblokken met vier winstpartijen op rij. Daarna verloor hij twee, waarvan één enigszins ongelukkig, maar wist met een winstpartij af te sluiten. Na enige onzekerheid en correctie van een foute uitslag werd hij uiteindelijk derde in de groep en mocht de bijbehorende beker in ontvangst nemen.

Alle uitslagen zijn terug te lezen op de site van de NOSBO.