Mooie schaakavond in Buitenpost

Vrijdagavond heeft schaakclub De Twee Kastelen een succesvolle Schaak-Off gehouden in It Koartling. Genoeg deelnemers om een gezellige avond te schaken, zowel bij de jongste jeugd als bij de senioren konden een paar mooie wedstrijden Rapid, schaken met beperkte denktijd, gespeeld worden.

Bij de jeugd werd een dubbele competitie geschaakt. Winnaar werd Hendrik Heikamp. Bij de senioren werden 3 ronden gespeeld in 3 groepen. De drie winnaars waren Arjan de Vries, Derk Schuttel en Jurjen Noorlander. Elke winnaar kreeg een lekkere Grijpskerker bol mee naar huis. De winnaars kunnen tevens een uitnodiging verwachten van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond voor een deelname aan de volgende ronde.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaand verslag interesse gekregen in de schaaksport? Vrijdagavond van 19 tot 20 uur krijgen de jongsten schaakles. Daarnaast worden in Noord Nederland regelmatig Grand Prixs gehouden voor de jeugd.

Vanaf 20 uur spelen de senioren met gevorderde jeugd een interne competitie. Ook zijn er twee teams die aan competitie- en bekerschaken doen waarbij ze spelen tegen teams van andere schaakclubs.

Kijk eens op onze website www.de2kastelen.nl of kom op vrijdagavond langs in het Koartling (naast de Kruidhof) in Buitenpost.

Geheel links winnaar Hendrik Heikamp

 

Enkele deelnemers in concentratie

 

Derk feliciteert winnaar Hendrik Heikamp