Even voorstellen: Jan van Paassen

Als nieuw lid van DTK wil ik me even voorstellen. 
 
Zoals inmiddels bekend, mijn naam is Jan van Paassen en ik kom uit het Westland. De streek tussen Den Haag - Rotterdam en Hoek van Holland waar op grote schaal groenten en bloemen worden geteeld. Een regio met negen dorpskernen met in het verleden circa zes schaakverenigingen. Daarvan zijn er nu twee over.
 
Ik ben circa 40 jaar lid geweest van Schaakvereniging Schaakmat uit  Naaldwijk, welke nu, na een aantal fusies, Schaakmat Westland is gaan heten. Een vrij actieve vereniging die toernooien organiseert als Schoolschaken, Westland Schaakkampioenschap, Druivenschaaktoernooi , 55+ competitie en nog veel meer.
 
Zo heb ik met het 25-jarig bestaan van de vereniging, met vijf anderen een duurschaak gehouden van 60 uur, bestaande uit snelschaak en normale partijen. Het eten , douchen ed gebeurde tijdens de normale partijen in de bedenktijd. En ik kan jullie zeggen , met 60 uur schaken moet je je krachten behoorlijk verdelen en niet alles perse willen winnen. Eentje die dat wel wilde, deed op het laatst onreglementaire zetten en en wilde bijvoorbeeld zijn zetten opschrijven met een lepel.
 
Externe wedstrijden speelden zich vaak af bij verenigingen in Den Haag en Delft. Het eerste team speelt momenteel 2e klasse landelijk. Het hoogste wat ik heb gespeeld is Promotieklasse van de Haagse Schaakbond. maar dat niveau haal ik al lang niet meer. De laatste jaren ben ik, ook vanwege druktes op mijn werk, nauwelijks meer aan schaken toegekomen. Zodoende heb ik de club circa drie jaar geleden dan ook vaarwel gezegd en heb sindsdien geen stuk meer aangeraakt......
 
Mijn werk bij Arcadis als adviseur voor technische installaties heb ik recentelijk kunnen beëindigen waarna ik besloten heb om naar Friesland te komen. Ik heb hier namelijk vanwege de watersport veel tijd doorgebracht en de streek en de mensen hebben mij altijd weten te boeien.

Nu ik meer tijd heb is het schaken toch weer gaan kriebelen en heb me zodoende als lid aangemeld bij DTK.
 
Momenteel woon ik tijdelijk in Drogeham maar de bedoeling is dat ik in het voorjaar aan de Egypte in Twijzel ga wonen bij wijnboerderij de Frysling.
Daar verricht ik momenteel ook allerlei hand en spandiensten.

Ik zal weer even aan het spelletje moeten wennen, maar ik hoop jullie veel tegenstand en mooie partijen te bieden.Jan in concentratie tegen Melle Bosma