Dertiende speelronde intern

 Terwijl Zuidoost Europa in een heftige ongelijke strijd is verwikkeld ging de interne competitie gewoon door. Zes deelnemers zorgden voor een even aantal en dus drie partijen.

Jacob trof Lieuwe tegenover zich. Niet voor het eerst maar bij een klein groepje ontkom je niet aan dit soort paringen. Van de partij weinig te melden, behalve dat Lieuwe na een uurtje zijn koning omlegde.

René trof Siep. Een gevecht in de middenmoot. Er kwam een Philidor verdediging op het bord. Ogenschijnlijk een rustige opening, maar met de nodige scherpe kanten. In onderstaande stelling, welke nagenoeg in balans is, besloot Siep tot enig vuurwerk met f5.  

Daarna ging het erg snel. Na enkele tussenzetten kreeg René de overhand en met een soort blitzaanval, dwong hij Siep tot overgave.

Het derde stel kemphanen waren Derk en Sven. Een strijd waarin de eerste plaats in het geding was. In een gesloten Siciliaan ging het lang gelijk op en had Derk een klein plusje in deze stelling.

Hij besloot hier tot het dubieuze Lh3. Na ruil van de paarden en Pd4 moet de loper terug (wel gezien) en wit blijft met zwakkere structuur achter. In de loopgraven ligt het gevaar altijd op de loer en na het laten liggen van de taaiste verdediging, het aanvallen van de e-lijn in onderstaande stelling, is de overwinning van Sven een feit.
 

Met drie overwinningen kun je niet stellen dat het een vredelievende avond was.  Laten we hopen dat de wereld er volgende week rooskleuriger uitziet.