Geen grappen op 1 April

Op dit moment, bij het schrijven van dit artikel, ben ik in het ongewisse over het verloop van  vrijdagavond 1 April. Er stond toch echt een wedstrijd DTK 2 – De Donger 3 gepland. Maar wat schetst mijn verbazing bij het zien van de uitslagen van de interne competitie. Vier spelers van ons 2e staan hier rustig aangegeven bij de uitslagen.

Kwam De Donger niet opdagen, hebben ze netjes afgemeld, lag er te veel sneeuw of hadden ze geen team? Een feit is dat ons 2e team klaar is met de competitie na welgeteld 1 verre uitwedstrijd in Steenwijk.

Jan van Paassen ging ten onder tegen Sven. Laatst genoemde kan Jeroen vast vragen om de kampioensbeker op te poetsen.

Siep won van ploeggenoot Jacob. Normaal hadden ze gebroederlijk naast elkaar de wedstrijd tegen De Donger gespeeld, maar nu dus tegenover elkaar. Siep gooide ruim vijftig jaar ervaring in de strijd en wist de wedstrijd te winnen.

René speelde tegen Bartele. In het Frans, wat Bartele toch vaker speelt, kwam er een in mijn ogen aparte zetvolgorde op het bord. Tot het middenspel kabbelde het een beetje voort totdat zwart zijn stukken toch een beetje ongelukkig posteerde. Wit won terrein op de damevleugel en na een foutje van Bartele ook nog een pion. En even later ook nog een 2e. Doordat de dames geruild werden hield Bartele het voor gezien. Of dat te vroeg was mag u zelf beoordelen.

Zelf vind ik het bijna altijd te vroeg om op te geven. Want dat kan altijd nog, je kunt eerst je verlies verwerken zonder dat je tegenstander zijn briljante zetten met je gaat delen en wie weet komt er nog een kansje. In dit geval komt er een eindspel torens met ongelijke lopers op het bord. Score volgens mijn programma 1.7 voor wit. Waarschijnlijk gaat wit dus winnen door een doorbraak op de damevleugel. 

Uitgaande van de resultaten van ons team is het maar goed dat De Donger niet kwam. Alleen Siep wist een punt te halen. Een 1-3 nederlaag is niet grappig, zeker niet als je eerst tegen Ajax voor hebt gestaan.