Terug op het oude nest

Het bericht dat onze speelzaal (tijdelijk) gesloten is, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Door daadkrachtig reageren van ons bestuur, konden we op vrijdag 20 januari toch onze wekelijkse partij spelen. Na enkele jaren waren we terug in De Schakel, onze oude nest zou je kunnen zeggen.

In een informele zaal met een bar en enkele banken, hadden we een goed onderkomen. Wel moesten we zelf zorgen voor de koffie en andere drankjes.

Voor de interne competitie werden er 5 partijen gespeeld. Zonder overdrijven kunnen we stellen dat deze competitie erg spannend is dit jaar. Derk is weliswaar al een paar weken koploper, maar weet zich niet los te weken van een horde achtervolgers. Binnen 1 overwinning afstand staan maar liefst 5 spelers. Ook deze 15e ronde lukte het Derk niet om te winnen en met zijn 6e remise is hij flink op weg om remisekoning van dit seizoen te worden.

Een andere partij, tussen Anne-Dirk en Siep werd ook remise. Beide spelers wilden graag op de aanval spelen, pakten dit verschillend aan maar het evenwicht werd niet verstoord. Rick heeft momenteel niet echt de vorm te pakken en verloor na verlies van een licht stuk van Jan Bergmans.

Bote speelde een korte, winnende partij, tegen Lieuwe en vertrok snel voordat we hem konden vragen naar het wedstrijdverloop.

Runner-up Leffert speelde met zwart tegen Jan van Paassen. Dit werd uitgevochten in een Siciliaanse verdediging, de Najdorf variant, in een opzet die ook wel bekend staat als de Lipnitzky aanval. Na ruil van twee lichte stukken van Jan tegen een toren en pion van Leffert kwamen ze in een eindspel met kleine schermutselingen, welke voor Leffert iets gemakkelijker speelde, zonder direct een goed aanvalsplan te hebben. Na een fout van Jan sloeg hij toe met een paardenvork en kwam een stuk voor. Jan gaf hierom direct op.

De volgende ronde spelen we waarschijnlijk nogmaals op het oude nest maar de verdere toekomst is nog in nevelen gehuld.