Een magere 17e interne ronde

Met twee externe wedstrijden, een griepgolf (ook bij de jeugd duidelijk merkbaar) en twee interne bekerwedstrijden was de spoeling in de interne competitie erg mager. Welgeteld 1 wedstrijd!

Lieuwe speelde hierin tegen Leffert en was na zijn overwinning van vorige week in een goede stemming en hoopte op weer een succes. Met Leffert als tegenstander trof hij het niet omdat Leffert de draad weer duidelijk oppakt. Na jaren weinig gespeeld te hebben schoof hij alweer voor de 7e keer aan. Wie weet volgen er nu zeven vette jaren na zeven magere? Feit is dat Leffert vlot won en zo een flinke stap op de ranglijst maakt richting het ereschavot.

Siep speelde voor de beker tegen Jurjen. Een partij in de C-categorie. Het werd een open strijd met tegengestelde rokades. Jurjen, met zwart, breide langzaam aan een ruimtevoordeel en gebruikte daarvoor zijn grote tijdvoordeel ruimschoots. Siep moest steeds snel zetten en werkte zich langzamerhand steeds verder in de problemen en werd uiteindelijk pardoes mat gezet.

Melle mocht, met de witte stukken, bekeren tegen Derk. In een bekende variant van het Italiaans speelde Melle de openingszetten niet nauwkeurig waardoor Derk een klein voordeeltje kreeg in de vorm van een pion. Normaal moet wit hiervoor wel compensatie krijgen maar deze keer lukte Melle dat niet. Langzaam maar zeker werd het voordeel van Derk steeds groter. Volgens de computeranalyse had hij zijn laatste stuk zelfs kunnen offeren tegen de voorlaatste pion van Melle maar helaas, onder druk van de klok (bij beiden liep die regelmatig in de laatste minuut en waren ze blij met de toegift van 30 seconden voor iedere zet) greep Derk enorm mis. Pardoes zijn paard van het bord. Het vervolg was kansloos en de onreglementaire zet in deze fase is Derk vergeven.

DTK 2 had op maandag al gewonnen in Heerenveen. Een korte impressie leert ons dat Anne-Dirk gewoon wint, Melle met remise iets te weinig kreeg, Bartele een regelmatig gelijkspel bewerkte en Siep tenslotte met veel kunst en vliegwerk uiteindelijk het laatste halfje binnenhaalde. Met deze overwinning staan we op een mooie 3e/4e plaats en moeten tegen BOB uitmaken of we definitief 3e worden.

Volgende week speelt ons jeugdteam tegen Philidor en hopelijk een vette volle bak met “internen”.