Een vlotte 18e speelronde

Terwijl ons jeugdteam een inhaalwedstrijd speelde tegen Philidor, speelden wij onze 18e ronde in dezelfde zaal. Uw verslaggever had deze avond vele petten op, teveel om allemaal op te noemen en kreeg weinig input van de leden. Een geluk bij een ongeluk omdat ik nu mijn handen vrij had om op zaterdag de bromtol van mijn kleinzoon te repareren.

De kortste partij van de avond was een close finish. René won van Lieuwe en Bartele van Melle in
een familievete.

Vaak moet iedereen wachten totdat deze neven hun wedstrijd beëindigd hebben, maar nu konden de stukken al voor de 2e ronde koffie terug in de doos. Tot aan de 8e zet volgden ze een partij van 23 jaar geleden tussen ene Wolfgang en Boris. Hier week Melle af, blunderde en kwam een stuk achter. Slechte pot vond hij zelf. Dit werd bevestigd door het feit dat hij 2 zetten eerder een enorme kans in onderstaande stelling niet benutte.

Het paard op d5 kan gewoon geslagen worden vanwege het vervolg Ld8, Lb4+ Dd2 Ld2+ etc. en wit blijft een stuk achter.

Anne-Dirk speelde alweer voor de 4e keer tegen Derk dit seizoen en wist deze keer zijn betere stelling om te zetten in winst. Na te passief spel van Derk en een verkeerde afruil kreeg Anne-Dirk een sterke aanval op de vijandige koning. Derk gaf nog wel een kwaliteit, maar kreeg geen compensatie en verloor in een kansloos eindspel.

Daarvoor had Jan Bergmans al van Jacob gewonnen, nadat er iets in het middenspel fout ging?

Al met al een vlotte ronde, welke al voor 11 uur klaar was. Door het verlies van koploper Melle gaat Sven voor het eerst dit seizoen aan de leiding. Met zijn vele verplichtingen, o.a. het begeleiden van het jeugdteam, is het natuurlijk de vraag of hij deze weet te behouden.