Stuivertje wisselen in race om kampioenschap DTK

Inmiddels zijn we de tel kwijt, al rond de 10e keer dit seizoen (?), maar een feit is dat we na de 22e ronde weer een nieuwe koploper hebben. Spannend, maar veel zal afhangen van de opkomst van de titelkandidaten.

Deze 22e ronde waren er 4 partijen voor de interne. Bote rekende probleemloos af met Lieuwe en vestigt zich weer in de middenmoot.

Siep en Rick maakten er deze keer een foutenfestival van. Eerst gaf Siep pardoes een paard weg. Hij hield nog enige druk op de stelling en zag dit beloond door een foutje van Rick. Min of meer in evenwicht besloten ze snel tot remise.

Anne-Dirk speelde tegen Bartele een open partij waarin enige Hollandse motieven zichtbaar waren. Na het openen van de lijnen op de koningsvleugel kreeg Anne-Dirk met wit zoveel aanval richting de koning van Bartele dat dit niet meer te houden was.

Derk en Melle begaven zich op een Siciliaans pad, maar verlieten al snel de bekende paden. Derk leek met wit heel lang een klein voordeeltje te hebben, maar moest alert zijn vanwege venijnige tegenstoten. Pas in het verre eindspel bleek de witte loper iets beter dan het zwarte paard. Melle koos ervoor om op zoek te gaan naar tegenkansen en niet passief af te wachten. Hierdoor ging het juist mis en moest hij de eer aan Derk laten.

De bekercompetitie kent intussen 2 finalisten. Melle had zich al geplaatst en daar voegde Jurjen zich bij, door Sven uit te schakelen. Was het tijdnadeel deze keer te groot voor Sven, of ontbrak het ook aan de nodige scherpte? In ieder geval gaf hij zijn tegenstander direct in de opening de nodige kansen, maar leek zich terug te vechten door het oprukken van een pion over de c-lijn. Op het moment dat Sven aan verzilveren dacht ging het echter mis. Onder druk van de klok bezweek hij en moest aan Jurjen de eer laten!

Nadat alle uitslagen weer verwerkt waren bleek Derk de nieuwe koploper te zijn. Het lijkt dit jaar een strijd te worden tussen veel spelen (Derk en Anne-Dirk) en (bijna) alles winnen (Sven en Leffert). De komende 4 ronden zullen uitsluitsel geven.