Een vlotte 23e Ronde

Richting eind maart en weer melden zich 2 nieuwe jeugdleden aan. Binnenkort hebben we meer jeugdleden dan volwassenen! Bij de senioren stonden vier partijen op het schema voor de 23e ronde.

Rick en Lieuwe hielden elkaar in evenwicht met beide één overwinning. Rick won wel de partij die meetelt voor de interne competitie en nam daarmee revanche voor zijn verlies van een paar weken geleden.

Jacob en Siep speelden een ingewikkelde partij met opstomende pionnen met de zwaardere stukken in de loopgraven erachter. Door iets agressiever te spelen leek Siep beter te staan maar had de pionnen van Jacob wel onderschat. Toch wist Siep door een trucje de partij te winnen.

Anne-Dirk speelde een Londen-opstelling tegen het dame-indisch van René. Dit werd een vrij chaotische partij. In de opening wist Anne-Dirk weliswaar een pion te winnen maar moest daarvoor accepteren dat René een erg actieve loper kreeg op de lange diagonaal. In het middenspel ging René voor het ruilen van de dames. De stukken vlogen over het hele bord en Anne-Dirk wist hierbij een pion door te drukken naar het promotieveld. Deze ging meteen weer verloren voor een toren. Anne-Dirk zag echter over het hoofd dat hij een stuk had kunnen winnen en ging het eindspel in met een kwaliteit meer. Hiermee, gecombineerd met een extra pion op de dame-vleugel, kwam René’s loper al snel in de knel op de rand van het bord. Waarna René opgaf.

Jan van Paassen speelde met wit tegen Derk en kreeg een Siciliaanse draak voorgeschoteld. De zettenvolgorde oogde onbekend maar ze bleken tot het middenspel een partij van 20 jaar geleden te volgen. Zonder dat er echt iets ging dreigen, leek het spel van Derk iets gemakkelijker. Hij kon langzaam de druk via de c-lijn en de zwarte diagonaal stapje voor stapje opvoeren. Jan was op zoek naar goede velden voor zijn stukken, maar kon niet echt een concreet plan vinden. In een poging om de diagonaal te sluiten liet hij een kleine combinatie toe die hem een licht stuk kostte. Jan gaf daarom meteen op.

Al met al waren het vier vlotte partijen met vier overwinningen netjes verdeeld over wit en zwart. Oranje had er voor getekend maar zag alle doelpunten in het eigen net vliegen…..