Einde seizoen

Eind April werd de 26e en laatste ronde van de interne competitie gespeeld en tevens de finale van de bekercompetitie.

Jurjen, een talentvolle jeugdspeler, speelde hierin tegen Melle, een erkende cupfighter. Door hun grote ratingverschil werd de wedstrijd gestart met een groot verschil in bedenktijd. Dit had zeker invloed op de wedstrijd waarin Jurjen aan het langste eind trok.

In de interne werden volgende partijen gespeeld:

Sven Broersma - Jan van Paassen     1-0
Siep Postma - Leffert Nicolai               0-1
René Wijnstra - Jacob Spijkerman       1-0
Bote de Haan - Lieuwe vd Veen          1-0

Op papier geen verrassingen. Alleen van René kreeg ik informatie. Tegen Jacob kwam een Caro-Kann op het bord welke tot de 9e zet een klassieke zettenreeks kende. In de middenspelschermutselingen wist René de zwarte koningsstelling te verminken en zocht daarna eerst zijn heil op de andere vleugel. Jacob was even niet bij de les en verloor onnodig een paard. Hierna was het pleit snel beslist in het voordeel van René.

Na 26 ronden heeft Derk als enige meer dan 3000 punten verzameld. In de Hall of Fame staan de leeftijden van de spelers niet vermeld maar ik durf te stellen dat Derk de oudste speler is die aan het eind van het seizoen deze interne ranglijst aanvoert.

Een andere prijs die we dit jaar vergeven is voor degene die het hoogste W-We behaald. Deze strijd gaat tussen Anne-Dirk en Jurjen. Daar de notulen nog niet zijn verschenen weet ik niet of er voorwaarden aan deze prijs gekoppeld zijn. De uitslag laat zich dus nog even raden.