Tweede ronde intern

Afgelopen vrijdag werd de tweede ronde gespeeld in de interne competitie. Net als vorige week stonden er vier partijen op het programma. Nog niet alle spelers zijn in actie geweest.

Als eerste was de partij tussen Lieuwe van der Veen en jeugdspeler Sebastiaan Houpst klaar. Lieuwe verloor gauw te veel stukken om goed tegenspel te kunnen bieden. Sebastiaan won dan ook vrij vlot de partij.

Daarna was het Hendrik Heikamp die zijn partij wist te winnen van Bote de Haan. In een soort fianchetto Siciliaan ging de partij lange tijd vrij gelijk op, maar een verkeerde pionopstoot van Bote van h2-h4 waar h2-h3 meer op zijn plaats was, leidde meteen het verlies van de partij in. Hendrik kreeg als het ware meteen het initiatief in handen geschoven en wist met nog een tiental zetten twee pionnen te veroveren, wat tenslotte voldoende was voor de winst.

Leffert Nicolai moest het deze avond met de witte stukken opnemen tegen oudgediende Melle Bosma. In een gesloten Siciliaan werd het spel iets ingewikkelder en in het vrij vroege middenspel stond Melle meteen voor de opgave een oplossing te vinden voor het vinden van de goede velden voor zijn stukken. Daarbij zag Melle over het hoofd dat een stuk ongedekt achter een pion stond, waarop Leffert wel een toren had gericht. Doordat deze pion zelf dekking gaf aan een ander stuk en Leffert dat stuk kon slaan, was stukverlies dan ook onvermijdelijk voor Melle. Zonder enige compensatie gaf Melle dan ook meteen op.

Laatste partij van de avond was die tussen Bartele Bosma en Jan van Paassen. Beide spelers zetten een rustig Damegambiet op het bord, waarbij het wachten was op het moment dat de partij los zou komen. Tot stormachtige ontwikkelingen kwam het echter niet. Het zal hoogstens een briesje geweest zijn dat over het bord heeft gewaaid, want na een lange zit vonden Bartele en Jan het prima de punten te delen.