Intern ronde 8

De 8e ronde van de interne competitie kende drie partijen. Koploper Hendrik Heikamp kon deze ronde zelf niet spelen, aangezien hij met de jeugd een externe wedstrijd moest spelen. Met het jeugdteam wisten zij te winnen met 4-0 van het jeugdteam van Hoogeveen.

Bartele Bosma nam het met de witte stukken op tegen Lieuwe van der Veen. Het werd een korte partij waarbij Bartele de winst naar zich toe kon trekken.

Derk Schuttel moest het opnemen tegen Leffert Nicolai en speelde het Morra gambiet. Leffert had geen trek in de gratis pion om te voorkomen teveel onder druk te komen te staan. Het werd een vrij evenwichtige partij, waarin Derk in het middenspel een remiseaanbod deed in een stelling waarin hij volgens de schaakprogramma’s achteraf iets meer voordeel leek te hebben, maar dat voor de spelers zelf op het moment van de remise onduidelijk was. Door de remise miste Leffert, die tot nog toe al zijn partijen wist te winnen, de kans de koppositie over te nemen van Hendrik.

Melle wist met de zwarte stukken te winnen van Siep Postma. In een Siciliaanse partij kreeg Melle in het middenspel voordeel en worstelde Siep met de verdediging van zijn pionnen op de damevleugel. Melle verhoogde de druk op de witte stelling en Siep kreeg het steeds moeilijker om goede velden voor zijn stukken te vinden ter verdediging van de zwarte aanval. Tenslotte barste de bom en na afruil bleef Siep achter met twee pionnen minder, wat genoeg was voor de winst van Melle.