Interne hervat in het nieuwe jaar

Met de oliebollen net achter de kiezen is de interne competitie hervat in het nieuwe jaar. Drie partijen werden er gespeeld in de interne, Bartele kreeg vrijaf vanwege het oneven aantal spelers en verder was er nog een bekerwedstrijd.

In de bekerwedstrijd nam Lieuwe van der Veen het op tegen Anne Dirk de Jong. Anne Dirk kreeg vrij snel voordeel in de partij dat hij in winst kon omzetten, waardoor hij zich plaatste voor de halve finale.

In de interne competitie nam Jan van Paassen het met de witte stukken op tegen Sebastiaan Houpst. Jan opende met zijn favoriete Koningsgambiet. Sebastiaan wist hier echter geen raad mee en ging mee in het agressieve spel maar verwaarloosde daarmee wel zijn verdediging. Hierdoor was het na 12 zetten al een verloren zaak voor zwart.

Leffert Nicolai en Bote de Haan openden met een rustige Italiaan. In het middenspel ging het voor Bote mis toen hij door een ongelukkige damezet de kwaliteit verloor. Bote kreeg daar nauwelijks compensatie voor en Leffert kon het voordeel verder uitbouwen. Tenslotte kwam hij een volle toren voor naar het eindspel toe en vanaf dat moment was er voor Bote geen houden meer aan.

Langste partij van de avond was die tussen Derk Schuttel en Siep Postma. Ook hier kwam een rustige Italiaan op het bord en lange tijd bleef de partij in evenwicht. Na een riskante pionopstoot van Derk in het centrum kreeg Siep gaandeweg iets meer voordeel. De druk op de witte stelling nam met dame en torens steeds verder toe en dit noopte Derk, die ondertussen in tijdnood begon te komen en zelf ook op zoek was naar tegenkansen, tot secuur spel. De beslissing viel uiteindelijk toen Derk zijn toren op de zevende rij posteerde. Siep forceerde stukkenafruil met een schaak op de onderste rij waarna deze toren verloren zou gaan en Siep zo de winst naar zicht toe wist te trekken.