Intern ronde 15

De zaal was weer eens druk bezet tijdens de 15e ronde van de interne competitie. Niet dat er ineens veel partijen op het programma stonden, maar tegelijk vond de wedstrijd tussen het eerste team van DTK plaats tegen het tweede team van Philidor. Een wedstrijd die tenslotte in 2-2 zou eindigen.

In de interne competitie stonden er vijf partijen op het programma. Daarbij waren de youngsters Sebastiaan Houpst en Hendrik Heikamp succesvol in hun partijen tegen René Wijnstra en Jan van Paassen.

Ook Rick Weggen was weer van de partij en wist zijn partij te winnen van Lieuwe van der Veen.

Daarna waren de partijen van Sebastiaan tegen René en Hendrik tegen Jan vrij vlot klaar, omdat deze partijen met een kortere tijdslimiet worden gespeeld.

In de partij tussen René en Sebastiaan deed René enkele tempoverliezende zetten, kwam niet aan rokeren toe waarna Sebastiaan dan ook vlot het initiatief over wist te nemen en de druk op de witte stelling wist te vergroten. René kwam in de knel te zitten met zijn eigen koning, die als het ware opgesloten werd en werd ineens pardoes mat gezet via een dubbelschaak. Een zeer fraaie overwinning van Sebastiaan.

Ook Hendrik speelde een knappe partij tegen Jan. Op een gegeven moment wist Hendrik met een pionopstoot in het centrum een pion te winnen waarna hij de stelling naar zijn hand wist te zetten. Jan probeerde iets met dreigingen op de witte koning, maar deze kon Hendrik eenvoudig pareren. Jan hield het voor gezien op het moment dat Hendrik een zeer overwegende stelling had.  

De partij tussen Siep Postma en Jacob Spijkerman ging lange tijd gelijk op. Op het moment dat Jacob zelfs iets beter leek te staan, gaf hij de partij op. Reden was dat hij op dat moment niet zag hoe het verder te spelen, zoals hijzelf aangaf.

De partij tussen Melle Bosma en Anne-dirk de Jong werd een positioneel gevecht, waarin Anne-dirk langzaam aan het overwicht kreeg. Melle werd opgezadeld met een open g-lijn nadat het paard op f3 geruild werd tegen een loper en Anne-dirk besloot op deze verzwakking in te spelen. Het was voor Melle lastig om zich daartegen te verdedigen en tenslotte wist Anne-dirk door te breken met dame en toren en de partij te beslissen met een ondekbaar mat.