Intern ronde 17 - 2023-2024

Voor de 17e ronde van de interne competitie was er een klein probleem. Competitieleider Siep kreeg zijn indelingsprogramma niet aan de praat en moest daarom overstappen op een handmatige indeling. Hierdoor begonnen de partijen relatief laat. Voor deze keer werd er om de kleur geloot.

Lieuwe speelde met wit tegen René. Het leek erop of zij het tijdverlies wilden inhalen want binnen de kortste keren konden ze de uitslag aan Siep doorgeven. 0-1

Siep speelde met de zwarte stukken tegen Bartele. Hij was duidelijk niet bij de les, afgeleid door de indelingsproblemen zullen we maar zeggen. In het middenspel zag hij plotseling dat hij 2 stukken achter stond en wilde meteen opgeven maar stond Bartele nog enkele paardensprongen toe om nog meer zout in de wonden te strooien.

Bij Bote tegen Derk mocht laatstgenoemde de witte stukken hanteren. Zij volgden daarin min of meer hun partij van vorig jaar. Bote stelde zich iets te passief op waarna Derk een grote insnoering begon. Met meerdere stukken onbeweeglijk in hun hok en een verdwaalde dame op h7 kreeg Bote bijna geen spel en bezweek onder de druk na dreigend pionverlies. Derk viel binnen met zijn dame en kon groter materiaal winnen. Een wanhoopsaanval van Bote werd keurig geneutraliseerd en Derk kon de felicitaties in ontvangst nemen.

De langste partij van de avond kwam op naam van Jacob en Melle. In een lange manoeuvreerpartij ging het lang gelijk op. In het middenspel leek Melle iets gemakkelijker spel te hebben met een klein beetje ruimte voordeel. Na ruil van de laatste torens kreeg hij een vrijpion op de damevleugel. Jacob probeerde aan de andere kant iets te forceren maar beet op graniet en moest na 12 uur het punt aan Melle laten.