Intern R25 (2016-2017)

In ronde 25 waren er 6 partijen. Waar Leffert Nicolai nu stevig op de 2e plaats staat, is de strijd om plaats 3 en daar vlak onder nog geheel open.

Leffert zette zijn goede vorm voort met een overwinning op Aiso Lycklama à Nijeholt. Leffert kreeg met zwart de gelegenheid een sterke aanval op de koningsvleugel in te zetten. Hij wist tegen een witte gefianchetteerde loper op g2 een pion op f3 te krijgen, zodat de witte loper op h1 opgesloten zat. De daarop volgende aanval was niet meer te pareren, wit werd matgezet.

Pieter Bronsema won van Derk Schuttel en gaat hierdoor over hem heen op de ranglijst naar plek 3. Na een rustige opening besloot Pieter met zwart door middel van de opstoot d5 de stelling te compliceren. Dit lukte aardig. Derk rokeerde niet, zwart rokeerde pas op zet 15 lang. Na een afruil van enkele stukken wou Derk met wit ook de dames ruilen. En zoals Pieters favoriete spreekwoord zegt: dames ruilen eindigt in huilen. Er bleef een stuk van wit hangen waardoor zwart won.

Sven Broersma wist knap Melle Bosma te verschalken. Na de opening probeerde Melle een aanval op te zetten maar hij overzag een sterkere tegenaanval van wit die winnend bleek.

De andere jeugdspeler, Niels de Vries, gaf Rick Weggen aardig tegenspel totdat Niels met een onhandige zet de dekking van zijn eigen koningstelling door zijn dame blokkeerde zodat Rick hem pardoes mat kon zetten.

Voor het eerst sinds lange tijd was Tijs Rippen weer aanwezig op de club. Hij was te sterk voor Lieuwe van der Veen.

Ten slotte de partij tussen Bartele Bosma en Jan Brouwer. Na een rustige opening verzuimde Jan om het centrum te versterken en hij zette zijn dame en toren op een lijn waardoor Bartele in de aanval kon gaan. Hierbij won Bartele een pion op de koningsvleugel, even later nog een pion, en toen Jan ook nog een loper weggaf kwam het einde snel in zicht.