DTK op 1,5-0,5 voorsprong in topper

De wedstrijd DTK 1 - Schaakwoude 2 belooft een spannende te worden. Voor aanvang van de 4e speelronde staat Schaakwoude nog zonder puntverlies bovenaan in de 1e klasse B, terwijl DTK één puntje minder heeft.

In verband met het Jan van de Veen-toernooi van Schaakwoude dat vandaag (zaterdag 20 januari) gespeeld wordt, had Schaakwoude gevraagd of deze wedstrijd uitgesteld kon worden van vrijdag 19 januari naar vrijdag 2 februari. DTK ging akkoord mits er 2 partijen alsnog op 19 januari vooruitgespeeld konden worden, want voor Albert Jan Hummel en Sven Broersma kwam 2 februari niet goed uit. Dus werden gisteravond 2 partijen vooruitgespeeld aan borden 3 en 6.

Aan bord 6 won Sven Broersma een Hollandse partij van Auke van der Zee. Auke zette alles op de aanval op de koningsvleugel. Sven countert via de c-lijn en offert zijn dame. Zwart verzuimde hierna de dame terug te geven om de aanval af te slaan en probeert in plaats daarvan met zijn koning te vluchten. Gevolg is dat de oppermachtige witte lopers hem in een matnet verstrikken. De zwarte zware stukken kijken vanaf de zijlijn mee.

Op bord 3 (Gerke Ros tegen Albert Jan Hummel) zijn beide heren schijnbaar meer bezig met niet verliezen dan het zoeken naar winstkansen. Gevolg is een onvermijdelijke remise. Vermoedelijk kwam Gerke daarvoor en was Albert Jan niet in staat hem uit de tent te lokken.