DTK 2 onderuit tegen Mid-Fryslân 3

Vrijdag 11 oktober speelde DTK 2 haar eerste wedstrijd in de klasse 2C thuis tegen Mid-Fryslân 3. Het werd een 1-3 nederlaag, maar er had zeker meer ingezeten.Van beide zijden een (min of meer) tactische opstelling zorgden ervoor dat Melle Bosma aan bord 1 tegen een invaller speelde. Melle had niet door dat hij tegen iemand met een rating van in de 1000 speelde. Al vrij snel werden de dames geruild en kreeg Melle een prettig eindspel met sterke loper tegen een paard. Wit wist alles net dicht te houden, maar waarschijnlijk was er wel een winstweg geweest.

Bord 2 speelde Leffert nicolai tegen Geart-Jacob de Jong. Ook hier een partij die beter was voor de DTKer maar eventueel in remise verzandde. Leffert liet na om in de opening de damevleugel met a4-a5 en Le3-b6 naar zijn hand te zetten. Zoals het ging kreeg hij wel een beter eindspel, maar kreeg hij te weinig voor zijn actieve torens en werd zijn druk tegen de zwarte pion op a6 opgeheven door zwarte druk tegen de witte pion op b4.

Aan bord 3 sloegen de gasten toe. Bartele Bosma kwam aan dit bord prima uit de opening tegen Geert van der Velde, maar hij vergat in het middenspel op het juiste moment te rokeren. Het centrum werd geopend, Bartele deed een paar zwakke zetten en verloor materiaal terwijl zijn koning geheel onveilig stond. Dus gaf hij maar op.

Ten slotte speelde Jan van Paassen aan bord 4 tegen Thomas Douma. Het leek erop dat Jan lang in de verdrukking zat, de positie van zijn koning was nogal penibel. Hij kwam echter door een tactische greep sterk terug in de partij. Zwart zag  zich genoodzaakt remise aan te bieden. Jan nam het niet aan, hij moest namelijk winnen gezien de stand in de wedstrijd. In het vervolg kwam hij echter nooit beter te staan en toen er een pionneneindspel op het bord kwam verloor Jan nog.

Zo te zien was er dus op 3 van de 4 borden meer uit te halen! Als onze veteranen een beetje scherper voor de dag komen kunnen ze de komende wedstrijden allen prima winnen lijkt me. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen Bakkeveen 2 op woensdag 14 november.