Ook kwakkelend 2e team

Na de promotie van vorig jaar was het blijkbaar even wennen in de 2e klas voor ons 2e team. Tegenstander was Schaakwoude 3.

Debutant Anne Dirk speelde meteen op het eerste bord en kreeg een heel open stelling op het bord waar vrijpionnen een belangrijke rol op gingen eisen. Anne Dirk leek een vrijpion onschadelijk te gaan maken toen zijn tegenstander misgreep. Hij sloeg een vergiftigde pion en bood Anne Dirk daardoor de kans om met een aftrekschaakje een hele toren te winnen. De Schaakwouder spartelde, met ongelijke lopers op het bord, nog een tijd door maar moest uiteindelijk opgeven.

Siep speelde op het 2e bord met wit waarbij zijn tegenstander meteen alle theoretische paden verliet. Iets waar Siep geen hekel aan heeft. Hij leek lang goed te staan, maar langzamerhand kantelde de partij en doordat zijn stukken niet goed meededen werd de druk tegen de witte koning te groot en dolf Siep het onderspit.

Bartele had zichzelf als teamcaptain het derde bord toebedacht om met zwart te spelen. Hij kwam niet onder de druk van zijn tegenstander uit en een nederlaag leek voor de hand te liggen. Toen zijn tegenstander remise aanbood had hij weinig bedenktijd nodig en mocht hij als teamcaptain dat zelf beslissen en tekende hij voor deling van het punt.

Jacob op het vierde bord had het meteen vanuit de opening lastig. Ergens in het middenspel ging het definitief mis en moest hij berusten in een nederlaag. Ook hier dus een nederlaag met 1.5-2.5 punt en is er net als bij grote broer sprake van een kwakkelend begin van het seizoen. Op 27 oktober moeten we op bezoek bij Franeker, één van de titelkandidaten en moeten we echt uit ons beste vaatje gaan tappen.