Opnieuw overwinning DTK 2

Gisteravond stond voor het tweede team voor de competitie een uitwedstrijd tegen het derde team van Schaakwoude op het programma. Kortgeleden wisten we een goed resultaat te behalen tegen het tweede team van Schaakwoude en ook dit keer sloeg de balans door in ons voordeel. 

De uitslagen van de partijen eindigden in de volgorde van boven naar beneden, van bord 1 tot 4.

Op bord 1 speelde Pieter een Italiaanse partij tegen Henk van der Heide. Tegengestelde rokades, Pieter kort en Henk lang. Pieter kennende ging hij volop de aanval, alleen werden de pionnen voor de zwarte koning tegen elkaar vastgezet, zodat, wilde Pieter de partij via een aanval beslissen, dit via de zevende rij moest geschieden. Helaas overzag Pieter hier een eenvoudige afruil van een stuk die door zijn gepende toren niet terug genomen kon worden, waardoor Schaakwoude even op een voorsprong kwam te staan.

Vlak daarna wist ik mijn partij te winnen van Fokke de Haan. In een Konings Indiër behandelde Fokke de opening niet helemaal goed waardoor ik een pion wist te winnen. Fokke stond wat ongelukkig met zijn stukken waardoor ik de druk kon verhogen en tenslotte ook een stuk wist te winnen waarna Fokke het voor gezien hield. 

Op bord drie nam Jan het op tegen Menno Veenstra. Jan, die van Buitenpost naar Damwoude op de fiets was gekomen, ging volop de aanval spelen. Menno verdedigde zich goed zodat de stelling in evenwicht bleef. Gelet op de ontwikkelingen op het bord naast hem die gunstig leken voor ons, ging Jan akkoord met remise.

Op bord 4 was Anne-Dirk in zijn partij tegen Sander Visser ondertussen in een gunstig toreneindspel beland. Anne-Dirk wist dit eindspel gedecideerd naar winst om te zetten via pionpromotie, waardoor de winst voor DTK 2 veilig werd gesteld.  

Details

Schaakwoude 3 - DTK 2 1½-2½
Henk van der Heide - Pieter Bronsema 1-0
Fokke de Haan - Leffert Nicolai 0-1
Menno Veenstra - Jan van Paassen ½-½
Sander Visser - Anne-Dirk de Jong 0-1