Opnieuw winst voor DTK 2

Het tweede team van DTK heeft ook de vierde wedstrijd weten te winnen. Dit keer werd het tweede team van De Rode Loper verslagen met 3,5-0,5. Door deze overwinning staat het team nu ongeslagen aan kop in de tweede klasse B van de FSB.

Al vrij vroeg stond het team op voorsprong. Anne-dirk de Jong wist op bord 3 vrij snel zijn partij te winnen van een oude bekende binnen DTK, Michiel Takkebos. Een vrij rustige opening sloeg snel om in een vlotte overwinning, nadat Michiel zijn koningstelling dusdanig verzwakte waarop Anne-dirk meteen een beslissende aanval kon uitvoeren. Michiel overzag daarbij ook nog dat een paard van hem instond en nadat Anne-dirk dat cadeautje niet kon laten liggen was mat in 3  niet meer te voorkomen.

 De enige remise vond plaats op bord 4, waar Jan van Paassen en Suzanne Rodrigues de punten deelden. In een Franse partij wilde Jan het met wit een keer anders doen. In de doorschuif variant eindigde zijn e-pion op d6! Deze zou hier tot aan het eind van de partij blijven staan, hetgeen de ontwikkeling van zwart wel hinderde. Zwart kon echter de stukken beter positioneren en met aangesloten pionnen over de damevleugel en door het centrum opschuiven. Jan kwam in de verdrukking te staan maar wist een in de opening verloren gegane pion in het centrum, terug te winnen. Na dameruil ontstond er een eindspel met torens en ongelijke lopers en een nagenoeg evenwichtige stand. Omdat Anne-dirk al gewonnen had dacht Jan het zekere voor het onzekere te nemen en remise aan te bieden hetgeen werd geaccepteerd.

Daarna was het Pieter Bronsema die op het eerste bord wist te winnen van Jura Bruinsma. Pieter wist een pion te winnen en geleidelijk aan wist hij zijn stelling te verbeteren.  Nadat alle stukken waren afgeruild ontstond een eenvoudig te winnen pionneneindspel, waarmee Pieter de winst voor het tweede team veiligstelde.

Niet dat de winst erg in gevaar zou komen, want op bord twee had Leffert Nicolai ondertussen ook een gewonnen stelling opgebouwd tegen Wander Jorritsma. Om waarschijnlijk zijn stelling meer lucht te geven, offerde Jorrit een pion in het centrum, die hij zeker terug kon winnen. Echter hierdoor kon Leffert een andere pion op de korrel nemen die niet te verdedigen was door Jorrit, waarna Leffert de stelling naar een gewonnen eindspel wist te loodsen.