Seizoeneinde in stijl door DTK-3

In de negende en laatste competitieronde speelde DTK-3 de uitwedstrijd tegen Schaakwoude 4, met als inzet de 3e promotieplaats. Teamcaptain Siep had aardig moeten puzzelen om een team op de been te krijgen, vooral omdat veel spelers geen eigen vervoer hebben.

Hendrik speelde op bord 1 een vlotte Italiaanse partij en kwam in een toreneindspel terecht met 2 pionnen meer. Zijn tegenstander spartelde nog lang tegen maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

René speelde met zwart het Charlick gambiet. Helaas kreeg hij niet de benodigde compensatie voor de pion. Door de rustige opzet van zijn tegenstander kreeg René geen grip op de stelling en moest hij zich gewonnen geven.

Fokko had aangegeven graag op bord 2 te spelen en mocht de zwarte stukken hanteren. Gezien de tussenstand probeerde hij op remise af te koersen. Zijn tegenstander dacht daar anders over en ging over op een koningsaanval. Fokke wist echter alles te pareren en tekende voor de remise.

Chauffeur Derk speelde ook een Italiaanse partij en kreeg een stukoffer voor de kiezen. In plaats van een leuke stelling met een pion meer keek Derk nu tegen een gehavende koningsstelling aan en een koning in het midden. Zijn tegenstander probeerde het centrum open te breken terwijl het plan van Derk wel duidelijk was. Koning in veiligheid brengen en de f-lijn bezetten. Daarna gaf hij het stuk terug en kwam in een gewonnen stelling terecht. Met een combinatie op een gepend stuk won hij daarna toch nog relatief snel.

Met deze overwinning van 2,5-1,5 op Schaakwoude 4 werd DTK 3 derde in deze klasse en veroverde daarmee het recht op promotie.

Details