Succesvolle start GP seizoen 2023/24

Op zaterdag 7 oktober ging de GP-cyclus voor de jeugd van dit seizoen van start. Deze cyclus speelt zich af in de drie noordelijke provincies en kende afgelopen seizoen een enorm grote deelname. Ook het eerste toernooi van dit seizoen in Leek mocht zich weer verheugen in een flinke opkomst. Maar liefst 74 jongens en meisjes hadden zich ingeschreven.

Om onze jeugd van De Twee Kastelen te stimuleren om meer toernooien te gaan spelen werd dit toernooi aan onze leden aangeboden door de vereniging. Zeven van onze jeugdleden maakten hiervan gebruik waaronder 3 debutanten. Op de laatste trainingsavond was nog extra aandacht besteed aan het spelen van partijen met klok. Toch zagen sommigen er nog wel iets gespannen uit bij het starten van de eerste ronde. Gelukkig kon Derk als wedstrijdleider in dit lokaal e.e.a. in goede banen leiden.

Met veel plezier speelden de jeugdleden hun partijen, wat natuurlijk gepaard ging met ups en downs maar aan het eind van de middag hadden al onze spelers meerdere wedstrijdpunten verzameld. Twee, Sebastiaan en Kevin, eindigden op een ondankbare 4e plaats en dus net buiten de prijzen.

Hendrik, als meest ervaren DTK-er, werd 3e in de A-poule. Een uitstekende prestatie in een sterk veld. Een andere 3e plaats was er voor Mathijs, één van onze debutanten. Door zowel Nynke als Jente werden 6 partijen gewonnen, waarmee beiden met de eerste prijs in hun groep aan de haal gingen.

Al met al kunnen we als DTK terugkijken op een succesvol toernooi, met maar liefst 4 prachtige bekers konden we de terugreis aanvaarden. De gedetailleerde uitslagen staan op de site van de NOSBO.