Sven Rapidkampioen DTK 2022/23

Na 15 van de 20 ronden is het kampioenschap om de rapidtitel al beslist. Sven begon de 3e speelavond met een ruime voorsprong en voegde nog eens 4.5 punt toe aan zijn totaal. Met als gevolg dat hij een voorsprong van 6.5 punt heeft op nummer 2 en is hij niet meer te achterhalen. En daarmee de rapid kampioen van dit seizoen.

Derk staat 2e en lijkt redelijk comfortabel op deze plek te staan met 8 punten. De strijd om de 3e podiumplaats is nog volledig open. Maar liefst 7 spelers staan op 4 tot 5 punten. De laatste speelavond op 31 maart kan voor hen dus nog heel spannend worden.

Opmerkelijk is dat van de 18 deelnemers er slechts 3 alle avonden meespeelden. Een van de afwezigen in de 3e speelronde was René. Hij koos ervoor om zich voor te bereiden op het toernooi in Dokkum. Dit legde hem geen windeieren, want hij won afgelopen zaterdag een 1e prijs.

Met zijn score van 100% in 14 ronden plus een bye is Sven de terechte kampioen en prolongeert hij daarmee zijn titel van vorig jaar. Namens alle leden van harte gefeliciteerd!