Hendrik Heikamp uit Twijzel wint GP-cyclus

Het jeugdschaken mag zich de laatste jaren verheugen in een enorme stijging in populariteit. De jeugdclubs floreren en organiseren met grote regelmaat jeugdtoernooien. De Grand Prix toernooien, waarin de jeugdspelers volgens een vaste opzet spelen, zijn erg populair. Dit jaar werden er maar liefst 15 toernooien georganiseerd in de drie noordelijke provincies. Hieraan speelden meer dan 300 kinderen één of meerdere keren mee.

Lees meer: Hendrik Heikamp uit Twijzel wint GP-cyclus

Jente winnaar van de jeugdcompetitie

De jeugdafdeling van DTK is opgedeeld in 3 trainingsgroepen. Na hun wekelijkse training spelen twee van de groepen een onderlinge competitie.

Lees meer: Jente winnaar van de jeugdcompetitie

Drie spelers uit 1 gezin in de prijzen

Ruim 100 kinderen hadden zich ingeschreven voor de Grand Prix van Schaakwoude op de laatste zaterdag van maart. DTK werd weer ruim vertegenwoordigd.

Lees meer: Drie spelers uit 1 gezin in de prijzen

Verdienstelijk resultaat van D-team DTK

Op zaterdag 25 mei jl. werden de jeugdkampioenschappen van de drie noordelijke provincies voor clubteams gehouden. Dat het jeugdschaken in de lift zit bewees de enorme belangstelling voor dit toernooi. Maar liefst 14 D-teams hadden zich ingeschreven. Het hoogste aantal ooit, voor zover de jeugdtrainers zich kunnen herinneren.

Lees meer: Verdienstelijk resultaat van D-team DTK

Hendrik Heikamp Fries jeugdkampioen

Traditiegetrouw wordt er in de voorjaarsvakantie door de jeugdspelers van de FSB geschaakt om de persoonlijke jeugdkampioenschappen in de verschillende categorieën. De oudste jeugd, categorie AB kent, meestal een klein aantal deelnemers en worden daarom vaak gecombineerd in 1 groep. Dit jaar werd DTK vertegenwoordigd door Hendrik Heikamp en Sebastiaan Houpst.

Lees meer: Hendrik Heikamp Fries jeugdkampioen