Een jeugdtoernooi in Bolsward met veel gedeelde plaatsen

Op zaterdag 9 december stond de 4e Grand Prix van het seizoen op de agenda. Meerdere jeugdleden van DTK hadden zich hiervoor ingeschreven en wisten mooie prijzen te winnen. Opmerkelijk was dat er op dit toernooi veel gerekend moest worden vanwege de “gedeelde” plaatsen.

Hendrik had in de 1e ronde meteen gewonnen van Dagmar, die uiteindelijk zijn grootste concurrent bleek. Hendrik had ruim 2 SB punten meer en ging met 4 uit 5 met de eerste prijs naar huis. Daar hij in de hoogste groep speelde was hij ook meteen toernooiwinnaar.

Eén groep lager trad Sebas aan. Een pittige indeling voor hem omdat hij op papier één van de zwakkere spelers was. De vrijdagtraining had hij laten schieten om zich goed voor te bereiden op dit toernooi. Ook hij moest de 1e ronde tegen zijn grootste concurrent, waar hij helaas van verloor. Ook zij eindigden uiteindelijk gelijk maar viel de SB berekening Sebas zijn nadeel uit. Maar wel een prachtige 2e prijs voor hem.

Jente speelde in de F-poule een ongemeen spannend toernooi. In 7 ronden viel er slechts 1 remise en golfden de uitslagen heen en weer. Aan het eind van de middag hadden drie spelers 5 punten gescoord en twee 4.5. Jente was 1 van de spelers met 5 punten en kwam na SB berekening als 2e uit de bus.

Weer een groep lager speelde Nynke. Hierin een oneven (7) aantal spelers die bewezen dat het nog spannender kon. Drie, waaronder Nynke, behaalde 5 punten en 11 SB punten. Volgens het reglement moet er dan een barrage gespeeld worden. Het tempo ging flink omhoog in de barrages en dit bleek voor Nynke erg lastig. Toch won ze een mooie 3e prijs.

Mathijs Bosgraaf debuteerde in dit toernooi, slechts 1 groep lager dan Nynke. Hij moest nog even wennen en kon zich deze keer niet mengen in het gevecht om de prijzen. Of kwam dat omdat hij nog geen DTK shirtje heeft?

Het aantal gedeelde plaatsen was echt opmerkelijk, want ook in andere groepen was er vaak sprake van gelijk eindigen en dus veel rekenwerk voor de organisatie.

Binnenkort wordt ook de nieuwe GP tussenstand gepubliceerd op de website van de NOSBO en kunnen we zien hoe onze jeugd ervoor staat.