Foarôfgeande notice 23 september Schaak-Off

In  vervolg op de succesvolle actie “Schaak-Off 2021” organiseert de KNSB ook dit jaar weer een Schaak-Off. Deze actie was bedoeld om alle schakers weer achter het bord te krijgen na het eerste corona-seizoen met al haar beperkingen. Dit bleek een doorslaand succes waar ze dus graag een vervolg aangeven.

Derk nam samen met zijn dochter deel aan de voorronde bij schaakclub Middelstum. In een prachtige ambiance speelden ze 3 rapidpartijen tegen onbekende clubschakers uit de regio. Het onbekende maakte het extra leuk omdat je geen idee hebt van de “kuren” van je tegenstanders. Wel wordt er een indeling op rating gemaakt dus lekker partijen op eigen niveau. De resultaten waren wisselend en Derk plaatste zich voor de halve finale in Groningen waar hij echter vanaf zag.

Dit jaar heeft De Twee Kastelen zich ook aangemeld voor het organiseren van een voorronde. We hebben gekozen voor vrijdag 23 september. Natuurlijk gaan we daar veel reclame voor maken en ook de leden daarbij betrekken. Op de ledenvergadering zal e.e.a. toegelicht worden. We hopen dat veel van de leden mee gaan doen en willen dan hierbij alvast de oproep doen om 23 september in de agenda te reserveren voor deze leuke schaakavond.

Of met andere woorden “slach de datum op”!

Namens de organisatie,

Derk Schuttel