Even voorstellen: René Wijnstra

In 1968 zag ik het eerste levenslicht in Dokkum waar ik de naam René Wijnstra meekreeg van mijn ouders. Uit mijn geboortestad ben ik onlangs verhuisd en ik woon samen met vrouw en zoon inmiddels al weer een paar maanden in Buitenpost. Op dit moment werk ik als administratief-medewerker voor verfgroothandel Olijslager waar ik sinds 2001 al diverse functies heb bekleed.

Hobby's vroeger: ik heb veel gevoetbald bij Be Quick Dokkum en ook een lange periode tafeltennis gepeeld bij TTV Dokkum, waar ik drie keer clubkampioen werd. Vanaf mijn 35e heb ik nog een aantal jaren bij Loopgroep Dokkum mijn horizon verbreed. Ik heb daar een mooie staat van dienst opgebouwd met als absolute hoogtepunt de New York marathon. Daar heb ik ook een boek over geschreven.

Denksport: Ooit als 11 jarige begonnen op de van Bruggen- basisschool onder leiding van Piet Hania, lang heeft dat toen niet geduurd en na de behaalde pionnendiploma ben ik toen gestopt. Dat was in 1979. Schaken staat sinds een jaar of twee weer op mijn kalender, ik speel bij De Donger mijn partijtjes mee in het 3e team dat 4e klasse FSB speelt, en in de interne competitie op de dinsdagavond in hotel V/d Meer in Dokkum. Mijn schaakrating is op dit moment 1373 en dat probeer ik nog omhoog te krijgen uiteraard, afwisselend bij de Donger en de Twee Kastelen ga ik deze uitdaging graag aan.René achter het bord namens De Donger bij de dorpencompetitie, wo 25 okt 2017