DTK opnieuw FSB-bekerfinalist

Net als vorig seizoen heeft het eerste team de finale van de FSB-beker weten te bereiken. Weer waren we in de halve finale te sterk voor Philidor 2.

Zelfs enkele van de matchups (Bart Lemstra - Oene Schriemer, Jeroen Weggen - Rein de Boer) waren hetzelfde als vorig jaar, althans met verwisselde kleuren. Ook het decor was anders, want vorig jaar speelden we in het Kalverdijkje, en nu was de wedstrijd in Buitenpost.

Waar het vorig jaar voor ons van een leien dakje ging, leek het er deze keer op dat Philidor lang de overhand had. We stonden namelijk een tijdlang duidelijk slechter aan borden 2 en 4, terwijl de overige 2 partijen in balans leken te zijn. Maar in de uitvluggerfase ging het aan borden 1 en 2 fout voor Philidor en konden we 2 volle punten bijschrijven terwijl het daar lange tijd niet op leek.

Sven kwam aan bord 3 erg prettig uit de opening tegen Egbert Wind. Daarna was het echter zoeken naar een goed vervolg. Sven gebruikte heel veel tijd om een lange variant te berekenen die misschien winst zou opleveren, maar de winst bleek er niet in te zitten dus koos hij voor iets rustigers. Daarna bleef de partij tot in het eindspel min of meer in balans. (0,5-0,5)

Bart speelde dus aan bord 2 tegen Oene. Na de opening had Bart gewoon duidelijk ruimtenadeel zonder tegenspel, leek het mij. De stelling werd omgezet in een soort gesloten koningsindisch waarbij Bart het nadeel wist te beperken. In het eindspel keerden de kansen: