DTK wint FSB-beker!

Na twee verloren bekerfinales in de afgelopen seizoenen is het driemaal scheepsrecht voor DTK 1: de finale dit seizoen werd gedecideerd met 3-1 van Sneek 1 gewonnen.

Philidor was de gastheer van deze finale, het Kalverdijkje was het neutrale terrein. Iedereen was ruim op tijd en stipt om 20:00 konden de klokken aangezet worden. In januari speelden we ook tegen Sneek, toen voor de FSB-competitie. In vergelijking met die wedstrijd hadden we op 3 borden opnieuw dezelfde matchups: Johan speelde opnieuw tegen Erwin Denissen, Bart opnieuw tegen Tjitze Schram, en ondergetekende opnieuw tegen Selwin Keuning. Alleen Sven had aan bord 2 een ‘nieuwe’ tegenstander, namelijk Han Holl.

Zoals wel vaker in bekerwedstrijden van DTK dit seizoen werd het een spannende wedstrijd met partijen die lang gelijk opgingen, of tenminste de verschillen waren niet groot. Wel waren het partijen met verschillende karakters. Johan speelde tegen Erwin flink op de aanval en schuwde niet om pion(nen) te offeren; Bart speelde erg solide tegen Tjitze en kreeg een klein positioneel voordeeltje in het middenspel; Sven kreeg niet echt wat hij wilde uit de opening tegen Han en moest de weg naar gelijk spel zien te vinden; ten slotte kreeg ik al gauw een eindspel op het bord tegen Selwin wat ik prima vond, alhoewel alleen mijn tegenstander echt op voordeel kon spelen.

Johan speelde zoals gezegd aanvallend tegen Erwin. Die had de zaakjes redelijk onder controle tot het moment dat hij (onnodig) de h-lijn opende. Toen er vervolgens ook nog eens een wit paard op g5 verscheen was de partij in feite beslist. Het slot was wel aardig: