DTK 2 eindigt als derde

In de 3e klasse, een viertallencompetitie, eindigde DTK 2 op een derde plaats waarbij de bovenste drie teams elkaar bijzonder weinig ontliepen.

Afgelopen vrijdag was in Gerkesklooster voor DTK 2 de laatste wedstrijd van het seizoen, die met 2,5-1,5 van Gorredijk werd gewonnen. De score had hierbij nog wel iets hoger kunnen oplopen: Bartele Bosma koos voor zetherhaling in een stelling waar hij wel op winst had kunnen spelen (hij had maar liefst 4 pionnen voor een kwaliteit in een eindspel van 2 torens tegen toren + paard), en in tijdnood gaf Wiebe van der Velde zijn prachtige stelling met stuk meer uit handen en moest in het eindspel ook in remise berusten.

Daarvoor had Aiso Lycklama à Nijeholt met een prima winst het tweede op een voorsprong gezet, terwijl Rick Weggen aan bord 4 remise speelde - Rick had lange tijd een pluspion, moest deze in het eindspel weer inleveren en toen voor remise strijden, wat hij met succes deed.

Het kampioenschap in deze klasse zou beslist worden door BOB en Lege Geaen, die vooraf aan de laatste ronde op plaats 1 en 2 stonden. Uitgerekend mochten zij in de laatste ronde tegen elkaar, waarbij de winnaar kampioen zou zijn. Het werd echter 2-2 en dat betekende het kampioenschap voor BOB. Hoe dichtbij elkaar het stond blijkt uit de eindstand:

1. BOB - 12 mp, 21,5 bp
2. Lege Geaen - 11 mp, 19,5 bp
3. DTK 2 - 11 mp, 17,5 bp

Het jammere voor ons tweede team is dat de resultaten tegen deze twee teams juist prima waren: 2-2 tegen het sterke BOB, en 2,5-1,5 winst op Lege Geaen. Eigenlijk is het kampioenschap verloren gegaan voor DTK 2 toen er eind december op bezoek in Workum een geheel onnodige 2,5-1,5 nederlaag werd geleden tegen ODI (zie hier voor een verslag van die wedstrijd). BOB en Lege Geaen kenden niet zulke slippertjes en eindigden daarom boven de oude rotten van DTK 2. Volgend jaar beter!