DTK 3 verliest in Heerenveen

Afgelopen maandag gingen de schakers van DTK3 richting Heerenveen om aldaar een avondje te schaken tegen het derde team van de schaakclub aldaar. Dat het een moeilijke match zou worden was sowieso duidelijk want ongeslagen bovenaan na 5 wedstrijden is dit team kampioenskandidaat nummer 1.

Jacob was de eerste die zijn partij verloren zag gaan. Hij verslikte zich in het Evans gambiet en kwam in een nare penning terecht met de dame op e7. Er ging materiaal verloren alsmede de partij.

Daarna was het de beurt aan René die in het toreneindspel met een pion meer voordeel leek te verkrijgen. Echter op raadselachtige wijze ging dit verloren en moest ook hij berusten in verlies. Daarmee was de stand 2 - 0 voor thuisploeg.

Fokko deed een remise aanbod in goede stelling met wederzijdse kansen en dit werd geaccepteerd. 

Tot slot was Bartele in een eindspel terecht gekomen waar de paardesprongen de nodige nauwkeurigheid vereiste. Ook hier werd tot remise besloten en konden we met 1 punt richting huiswaarts keren, wetende dat Heerenveen 3 in deze derde klasse de meeste kans maakt op het kampioenschap.

 

DETAILS