Vlotte overwinning van het 3e team

Afgelopen vrijdag namen de 3e teams van DTK en De Donger het tegen elkaar op. En net als het tweede team in haar laatste wedstrijd tegen Jurjen Tolsma 2 wist het derde team zonder ook maar een verliespartij de wedstrijd winnend af te sluiten. 

DTK kwam al vroeg op voorsprong door een overwinning van Hendrik op het tweede bord. Na een bekend begin nam hij het heft in handen toen zijn tegenstander een pion weggaf. Vlotjes maakte hij het daarna af.

Bij Bartele kregen de dames de overhand in een Franse partij. Beide spelers speelden vol op de aanval met ondersteuning van de lichte stukken. Bartele was duidelijk iets scherper en kon al snel kiezen uit verschillende winnende zetten. Het duurde even maar ook hier wist Bartele de punten binnen te slepen.

Fokko plaatste meteen een remise aanbod om de teamoverwinning veilig te stellen. Terecht aanbod want hij stond iets minder. Het aanbod werd geweigerd en binnen de kortste keren kreeg hij een aanval te weerstaan. Deze aanval kostte echter belangrijk materiaal en Fokko wist daarna snel te winnen.

Jakob speelde een goed middenspel en won de dame. Met de dreiging van oprukkende pionnen moest hij goed opletten omdat deze ondersteunt werden door de zwarte torens. Hij besloot om zijn dame te ruilen voor een randpion en een toren. Hij stond hierna gewonnen maar moest tot laatste pion knokken om het punt binnen te halen.

Alle partijen waren hiermee rond half elf al gespeeld. Een snelle en vlotte avond met een klinkende 4-0 overwinning voor ons 3e team.