Informatieavond jeugdafdeling De Twee Kastelen

Schaken is een erg leuke hobby voor jong en oud. Bij DTK hebben we een aparte jeugdafdeling om de jongens en meisjes het spel aan te leren en zo het spreekwoord “jong geleerd is oud gedaan” eer aan te doen.

Net als bij veel andere sportclubs start het seizoen direct na de schoolvakantie. De vaste speelavond is de vrijdag, waarop we bijeen komen in It Koartling. Voorafgaand aan de seniorencompetitie krijgen de enthousiaste jeugdspelers les van onze trainers. Dit enthousiasme is zo groot dat de jeugdafdeling gestaag groeit. Daarom wordt er komend seizoen een extra ruimte gehuurd om alle groepjes de juiste aandacht te kunnen geven en om ruimte te creëren voor nieuwe jeugdleden.

Door de gestructureerde lessen (stappenmethode) wordt een goede basis gelegd om nog vele jaren met veel plezier dit spel te beoefenen. Tussentijds worden examens afgenomen om de vorderingen te belonen met een diploma. Vanaf het allereerste begin worden er ook partijen gespeeld en kunnen de kinderen deelnemen aan wedstrijden.

Op vrijdag 8 september 18.30 uur, willen we aan alle geïnteresseerden informatie verstrekken over de opzet van onze jeugdafdeling en ingaan op alle vragen om praktische zaken toe te lichten.

Bent u van plan te komen? Graag even een mailtje naar Sven Broersma Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Rick Weggen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u interesse heeft, maar op 8 september verhinderd, graag een berichtje met eventuele vragen.